ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (17309)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Játékok (1164)
Tőlem Nektek (12374)
Szívből szóló versek (1134)
Hónap feladványa (683)
A nap képe (3875)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Háromtagú nevek 5.
2020-09-19 6:55
Egyszer minden véget ér ...
Nehéz, beküldte: csibe08*, szerkesztő: VenczelGy
Minden jónak vége szakad egyszer, így terveink szerint ma az utolsó Háromtagú nevek feladvánnyal játszhattok.

Ebben a feladványban 10 olyan híres embert keresünk, akik neve a köztudatba három taggal került be. A három tag első betűit megadjuk.

Néhány megjegyzés a "háromtagú" kitételhez:
- a három tag három különálló elem, azonban közöttük kötőjel lehet
- a háromtagú név nem biztos, hogy azonos a személy születési nevével, ám a köztudatba így került be, ezért mi is ezt keressük.

Hogy utóbbira mutassunk egy példát: Wigner Jenőt mindenki így ismeri, de valójában Wigner Jenő Pál néven született - így ő nem kerülne be a listánkba, hiszen közkeletűen kéttagúként használjuk a nevét.

Az első betűk az alábbiak: BBBCCDDFHHHIJJJKKKLLMPPPPRSSSW
A keresett személyek:
1. Az előző feladványban nem volt magyar személy, ma viszont vele kezdünk: listánk egyik duplázója kétszer is vezető tisztséget töltött be hazánkban.
2. Egy világhírű énekes (aki nem szerepelhetne feladványunkban) lánya, aki apja nevét is hordozza. Nehéz eldönteni, hogy apja vagy 4 férje közül a második (aki szintén nem szerepelhetne feladványunkban) volt a híresebb. Leginkább énekesként és dalszerzőként ismert, de korlátozott karriert futott be. Nevének betűit sorrendben egymás mellé írva egy magyar párt közismert nevét kapjuk!
3. Az öt feladványba jó pár negatív megítélésű személy is befért: ő az utolsó ilyen emberünk, aki egy XIX. századi gyilkossággal írta be magát a történelemkönyvekbe.
4. Egy színészt keresünk, aki egy olyan Oscar-díjas listának tagja, melyen csak 5-en vannak (2020-szal bezárólag). Az utóbbi évtizedben lovagi címet is kapott, a bal lába fontos szerepet játszott az életében! Ő listánk másik, egyben utolsó duplázója!
5. Abban az évben, amikor az előző színészt lovaggá ütötték, a most keresett színész akkor hunyt el. Utolsó filmje, egy trilógia befejező darabja, halála után 1 évvel jelent meg - emiatt módosítani is kellett a film bizonyos jelenetein.
6. Zárjuk le a színészek sorát listánk utolsó előtti női tagjával: habár producer, Broadway-színésznő, és rengeteg filmben is játszott, többségünk mégis sorozatszínészként, egy szingli újságírónőként ismeri.
7. Elég volt a színészekből, folytassuk irodalommal: egy amerikai írónőt keresünk a XIX. századból, akinek mindössze egy műve jelent meg magyarul, amelynek címében egy idősebb férfi neve, és otthona szerepel!
8. Ennek az énekesnek a családnevét sokan valószínűleg inkább lányáról (aki szintén énekes, de nem szerepelhet ebben a feladványban!) ismerik. A country műfaj egyik közismert énekese. Középső nevének betűje egyedi a fenti listában!
9. Aki azt hitte, a XIX. századnál nem megyünk korábbra, tévedett. A most keresett írónk egy nagy forradalom kitörésének évében született, honfitársa a korábbi írónőnek. Híres kalandregénysorozata - amely kontinensének őslakosairól szól - 5 részből áll, majdnem 20 év át íródott, ám nem történeti sorrendben! Sok könyvén az első két neve csak monogramként jelenik meg!
10. Legtöbben újságíróként ismerjük ezt a honfitársunkat, de író, rádiós műsorvezető, szerkesztő is. Sőt, a 2000-es években Magyarországon is elterjedt, sokak által online játszott egyik sport szakkomentátoraként is ismerhetjük. Nevének első fele egyben beceneve is, de ne ijedj meg tőle!

Itt a vége, fuss el véle!

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Háromtagú nevek 5. című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 3229 felhasználó olvasta, és 40 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 29 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, avensis, banyanya, bmarton, csomi35, deva55, grisenyka, hata, kadar, kerou, kkanya, kli, Kuala13, kuliver69, littlered, mihtoth, mutterka, ocotillo, onix, padat, pantharei01, pasztoi_istvan, remate, szedit24, szmoni65, tappi, tark, TSCsilla, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Betűpótlás 3.
 Stációk 11.
 Betű- és képrejtvények 14.
 Művészi anagramma 26.
 Cím nélkül
 Eszperente felelet
 Szám-logika 4.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS