ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
A nap képe (3881)
Feladványok (17314)
Tőlem Nektek (12382)
Játékok (1188)
Hónap feladványa (684)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Boldog karácsonyt, Hollywood!
2015-12-24 6:55
Avagy üljünk le a tévé elé
Nehéz, beküldte: csibe08*, szerkesztő: VenczelGy
Amikor már mindannyian tele vagyunk bejglivel, töltött káposztával, vagy épp ki mit szeret, jólesik néha ledőlni a tévé elé, és megnézni egy karácsonyi klasszikust, vagy épp egy újabb karácsonyi filmet. Azonosítsuk be őket!

1. Bemelegítésként: Egy négy részt is megért film, amelyből azonban csak az első kettő lett klasszikus. Mindannyian emlékszünk még a leégetett fejtetőre, vagy az arcba kapott vascsőre. Persze pozitívabb élmény a hólapátos ember, vagy a madarakat etető hölgy - hogy csak néhány képet elevenítsünk fel.

2. Egy brit romantikus filmet keresünk, melyben 5 héttel karácsony előtt kezdünk, és egészen karácsonyig követjük végig szereplőinket. Van itt minden: miniszterelnök, író, rocksztár, iskolásfiú.

3. Főszereplőnkről első ránézésre nem gondolnánk, hogy egy tipikus karácsonyi film hőse. Ennek ellenére mégis kiválóan illik bele a gyermeke leghőbb vágyát teljesíteni kívánó apa szerepébe. Árkon-bokron, de leginkább hamisítványt áruló kereskedőkön, a feleségét lenyúlni kívánó szomszédon, és egy nagy ellenségen, a postáson keresztül vezetnek a kalandok a karácsonyi felvonulásig.

4. Egy animációs filmet keresünk, melyben egy tízéves fiú a főhős, aki felszáll egy vonatra, hogy megnézhesse, amint a szerinte nem létező Mikulás mégis létezik, és átadja ajándékait.

5. Élőszereplős film, főszerepben egy igazán ismert, ám jól elmaszkírozott főszereplővel. Sokan nem tudják, hogy könyvadaptációról van szó, bár a filmhez jelentősen kibővítették a történetet. Már csak az a kérdés, hogy ha el akarják lopni a karácsonyt, kik mentik meg azt?

6. Trilógiává bővült film első részét keressük, mely egy balesettel kezdődik, amely fenekestül felforgatja főhősünk életét, akire a hízás, a befestett haj kifehéredése, és a gyors szakállasodás lesz jellemző ezután. Sajnos még a börtönt is meg kell járnia, hogy mindenki számára kiderüljön, új állása tényleg valódi.

7. Listánkból ez a legfrissebb film, melyben egy pár mindkét tagjának elváltak a szülei. A bonyodalmak ebből adódnak, ugyanis négy látogatást is tenni kell az ünnepek alatt, hogy mindenki megkaphassa azt, amit szeretne - vagy hogy túlessen a kötelező karácsonyi körökön.

8. A fentiek között volt több jó és talán rosszabb film is, ez az alkotás azonban vitán felül kritikán aluli: három arany málnával is díjazták. Két családapa vetélkedéséről szól, a civódásra pedig az adja az okot, hogy egyikőjük olyan fényessé akarja tenni a házát, hogy az még az űrből is látható legyen. Persze ez nem tetszik a szomszédnak (miért is tetszene...), és megkezdődik a "harc", amely természetesen végül happy enddel ér véget.

9. Ez a film lesz a kakukktojás a listában: itt ugyanis több vér folyik, mint a másik nyolc filmben összesen. Azon kívül, hogy karácsonykor játszódik, relatíve kevés köze van az ünnephez. Toronyház, túszejtés, robbantás, mezítlábas hős jellemzik a filmet, amelynek mára már 5 része is elkészült, többek között hazánkban is forgatva.
Az első 9 pontért a fenti leírásokhoz tartozó filmcímeket várjuk. Végül a 10. pontért: mi a Te kedvenc karácsonyi, itt fel nem sorolt filmed?

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves játékosnak!

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Boldog karácsonyt, Hollywood! című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 4800 felhasználó olvasta, és 40 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 28 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Aichon, Andreana, Anikóka, avensis, banyanya, deva55, emeryone, grisenyka, hata, horsa, JoskaR, kkanya, kli, kropi, Kuala13, kuliver, kuvaszkusz, littlered, Mesti, nelena, nklari, ocotillo, onix, padat, rizsesz, szmoni65, TSCsilla, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Irodalmi anagramma 110.
 Eszperente felelet 2.
 A nagy nyaralás
 Stációk 12.
 Szudoku-mix 3.
 Szakmai anagramma 42.
 Mind közül az első

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS