ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
A hét kérdése (1988)
A nap képe (3766)
Feladványok (17096)
ma történt (1915)
Segítséget kérek, köszönöm (2405)
Játékok (1002)
Betűtészta (2941)
Választás 2022 (317)
csak úgy.. (4453)
Tőlem Nektek (12265)
Hónap feladványa (668)
Fóliázzunk! (54)
Érdekes, vicces, jó honlapok (821)
asszogramma (1838)
Ki mondta? (237)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

 

Sziget Fesztivál 2004

 
    2004.06.21.  BlackWanderer     
Hamarosan vége a vizsgaidőszaknak: a hajtás és stressz helyét felváltja a nyár és vele együtt a Sziget. Ahogy közeledik a fesztivál, egyre több és több információval gazdagodunk. Lássuk, hogy eddig mit is tudhatunk a nyár végi multikulturális rendezvényről.

Hirdetés
Egy a tavalyi fesztiválon készült felmérés azt árulja el nekünk, hogy a magyar szigetlakók 92, 5%-a, míg a külföldiek 81, 3%-a fog idén is visszatérni a szigetre. Biztosak lehetünk abban, hogy idén is remek programot készítenek elő nekünk a szervezők. Sok régi előadó tér vissza ismét a nagyérdemű szórakoztatására, de rengeteg lesz a feltörekvő tehetséges zenekar is. Vegyük szemügyre a Nagyszínpadot. Itt említeném, hogy a program még korántsem teljes, de már így is igen csábító. Fellépők között lesz Németországból a Reamonn, mely eddig főként angolszász területeken szerzett magának rajongókat. Aki szereti Bob Marley zenéjét, azoknak kötelező program lesz a Third World, mely Jamaica legnépszerűbb zenekara. Élvezhetjük az Electric Fel Shock zenéjét, mely a régi klasszikus rock zenét és a japán manga-anime világát ötvözi magában, mindenesetre az érdekes egyveleg ígéretes szórakozást ígér mindenki számára. A Zdob si Zdub zenekar már többször járt a Szigeten, idén is előadják hardcore elemekkel vegyített balkáni folklór zenéjüket�

Scissor Sisters nevű zenekar egy igen csak furcsa műfajt képvisel, mely magába foglalja több zenekar stílusát, és mint egy furcsa gép ötvözi azokat. A punk zene egyik német képviselője a Die Ärzte bizonyára sok rajongó szívét megdobogtatja. Ugyancsak Németországból érkezik a Seeed zenekar, mely tavaly nem tudott időt szakítani a fellépésre, így idén tesz eleget a felkérésnek. Az Alkonyattól pirkadatig és a Desperados filmekből ismert Tito and Tarantula zenekar stílusát nehéz behatárolni, mindenesetre én már nagyon várom őket. Bloodhound Gang-ben sem fogunk csalódni, hatalmas bulit fognak csapni a Nagyszínpadon.

A Sugababes kommersz popzene, nem tartozik a kedvenceim közé, de a rajongóknak bizonyára kellemes időtöltés lesz. A Nagyszínpadon fellép még napjaink egyik legnépszerűbb pop-metal bandája a The Rasmus is, de hogy meglegyen az ellensúlyozás: az Anthrax és az In Flames zenekarok megmutatják, hogy hogyan is kell igazán zúzós metált játszani. Utolsó nap pedig a jól ismert Faithless fogja elkápráztatni a szigetlakókat. Természetesen a magyar előadók sem hiányozhatnak: a már szinte a sziget részévé váló Tankcsapda és Kispál is fel fognak lépni. Csak erre az alkalomra újra összeáll a Sex Action. További hazai fellépők a Nagyszínpadon: Anima Sound System, Belga, Európa Kiadó, Sziámi és Zanzibár.

A Fesztivál többi színpadának részletes programja már elérhető a hivatalos oldalon, így én csak párat emelnék ki.

A djuice Világzenei Nagyszínpad idén is elhozza nekünk a legjobb zenéket szerte a világról. Magyarországon még soha fel nem lépett legendás bandák mutatják be tudományukat: Orchestra Baobab, Afro Celt Sound System, Misty In Roots és Daniele Sepe. Rajtuk kívül még itt lesz Omara Portuondo, Rachid Taha, Chumbawamba - akik külön erre az alkalomra egy akusztikus-rebellis programot készítettek. Ami engem különösen megfogott az itteni palettából, az Yat- Kha sámánrock zenéje. Ezeken kívül több, nem régen felfedezett nagysikerű zenekart is vendégül lát a színpad.
A HammerWorld metál színpadán ugyancsak nagy nevekkel találkozhatunk. Kiemelném a My Dying Bride stílusteremtő zenekart. Tavaly léptek fel először Magyarországon, ugyancsak a Fesztivál keretein belül. Úgy látszik megtetszett nekik a hely varázsa, és idén is előadják érvágós zenéjüket. Itt lesznek még az amerikai Cannibal Corpse bácsiék, őket nem hiszem, hogy be kell mutatni. Children Of Bodom Finnországból a doom-black metál képviselői, Gathering Hollandiából és a finn Amorphis. Mellettük persze sok nagyon jó magyar zenekar is fellép. Köztük a Superbutt, Ektomorf és a Fekete Sereg. Ez utóbbi a magyar történelemből meríti témáit, és persze a névadó Mátyás király által felállított sereg is közrejátszik, no meg persze a klasszikus Beatrice.

Wan2 színpadon is rengeteg jó zenekart találunk. Innen személyes kedvencemet említeném külön meg, a szombati napon fellépő Korai Öröm zenekart. Szerény vélemény szerint nyugodtan a Nagyszínpadra is szervezhették volna őket (legutóbb ott voltak). Az 1991-ben alakult zenekar ma már nem csak hazánkban, hanem többek között Belgium, Hollandia, Ausztria, Románia, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Szerbia, Koszovó, Macedonia, Bulgária, Oroszország, Lengyelország, Írország és Anglia színpadain lépett/lép fel. Zenéjüket nehéz besorolni, egyfajta psyhedelic etno. Kihagyhatatlanok, ajánlom mindenkinek, hogy hallgassa meg a koncertet. Lesz még itt Ladánybene 27, Freestylers, Fishbone és még rengeteg zenekar.

A Globe Party nevű rendezvény a Sziget legnagyobb sátra, csak az elektromos zenének szentelve. A legelső fellépője a méltán híres Paoul Oakenfold az Egyesült Királyságból. Azt gondolom, hogy őt nem kell bemutatni senkinek, hiszen már 11 éve viseli a Lord Of The Trance címet. Itt lesz még a techno atyjának tekintett Jeff Mills az Usa-ból, és persze még több magyar híres dj is: Budai, Newl...

Aki viszont az elektromos zene kicsit kevésbé populáris fajtáit kedveli, azoknak itt lesz, az idén először felállított Elektron Sátor - Underground Elektronikus Zenei Helyszín névre keresztelt sátor. Ez a pódium egy lyukat kíván pótolni, hiszen a pszichedelikus trance és egyéb stílusok eddig kimaradtak a Fesztivál életéből. Igazán jó ötletnek tartom, hisz magam is a stílus kedvelője vagyok, és reménykedem, hogy jövőre már nagy helyszínen kap teret a psytrance és talán a goa is.

A Rádió C Roma Sátor idén egészen különleges felhozatalt biztosít. Valódi vándor cigányzenéket élvezhetünk igazi nagy nevek előadásában mindennap 19 órától. Előtte beszélgetések lesznek a cigányság helyzetéről és a témához kapcsolódó anyagokból.

Kiemelném még a Bahia Színpadot, mely a magyar underground és progresszív értelmiségi fiatal zenészek gyűjtőhelye. Booboos Punch, Tudósok és az egyik nagy kedvencem, Másfél fogja színesíteni a színpad programját.

Rengeteg helyszínen találhatunk maguknak még szórakozást: Blues vagy Jazz Színpad, vagy az előzőleg említett Civil Sziget, ahol idén már 117 szervezet fog részt venni. Itt lesznek a szokásos zöldek, a Zöld Udvar nevű helyszínen, vagy az EU csatlakozás miatt aktuális Európa Tanács Európai Ifjúsági Központja, ahol megtalálható lesz a tavaly nagy sikert aratott Európai Élő Könyvtár. Mint mondtam 117 szervezet lesz kint, úgyhogy itt nem is kísérlem meg elmondani a programot.

Különös programot készít elő a Pepsi: egy FesztiVár nevű gladiátor-arénát építenek fel, ahol különböző ügyességi játékokon vehetünk részt. A Dreher bulihajója is horgonyt vett külön helyszínként, ahol külön dj-k nyomják a zenét, de lesz itt szépségverseny, henna-festés...

Tehát idén is sokszínű multikulturális programok közül választhatunk.


  Kapcsolódó cikkekFelhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Játék a számokkal ...
 Szudoku-mix 1.
 Élek és Csúcsok 2.
 Háromjegyűek közt bogarászva
 Számokból betűk 5. ( korrigálva)
 Város 2.
 Negyedik hatványon

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS