ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
A nap képe (3254)
Foci VB (53)
Feladványok (16773)
csak úgy.. (4351)
Tőlem Nektek (12118)
Vicces szövegek (3963)
Kinek Ki (602)
asszogramma (1777)
A hét kérdése (1897)
Spórolás (26)
Neked mi a szeretet? (2)
Nyomasevics Bobacsek (1159)
Választás 2022 (308)
Szívből szóló versek (1090)
Gratulációk (eredmények) (5018)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

 

Sziget Fesztivál 2004

 
    2004.06.21.  BlackWanderer     
Hamarosan vége a vizsgaidőszaknak: a hajtás és stressz helyét felváltja a nyár és vele együtt a Sziget. Ahogy közeledik a fesztivál, egyre több és több információval gazdagodunk. Lássuk, hogy eddig mit is tudhatunk a nyár végi multikulturális rendezvényről.

Hirdetés
Egy a tavalyi fesztiválon készült felmérés azt árulja el nekünk, hogy a magyar szigetlakók 92, 5%-a, míg a külföldiek 81, 3%-a fog idén is visszatérni a szigetre. Biztosak lehetünk abban, hogy idén is remek programot készítenek elő nekünk a szervezők. Sok régi előadó tér vissza ismét a nagyérdemű szórakoztatására, de rengeteg lesz a feltörekvő tehetséges zenekar is. Vegyük szemügyre a Nagyszínpadot. Itt említeném, hogy a program még korántsem teljes, de már így is igen csábító. Fellépők között lesz Németországból a Reamonn, mely eddig főként angolszász területeken szerzett magának rajongókat. Aki szereti Bob Marley zenéjét, azoknak kötelező program lesz a Third World, mely Jamaica legnépszerűbb zenekara. Élvezhetjük az Electric Fel Shock zenéjét, mely a régi klasszikus rock zenét és a japán manga-anime világát ötvözi magában, mindenesetre az érdekes egyveleg ígéretes szórakozást ígér mindenki számára. A Zdob si Zdub zenekar már többször járt a Szigeten, idén is előadják hardcore elemekkel vegyített balkáni folklór zenéjüket�

Scissor Sisters nevű zenekar egy igen csak furcsa műfajt képvisel, mely magába foglalja több zenekar stílusát, és mint egy furcsa gép ötvözi azokat. A punk zene egyik német képviselője a Die Ärzte bizonyára sok rajongó szívét megdobogtatja. Ugyancsak Németországból érkezik a Seeed zenekar, mely tavaly nem tudott időt szakítani a fellépésre, így idén tesz eleget a felkérésnek. Az Alkonyattól pirkadatig és a Desperados filmekből ismert Tito and Tarantula zenekar stílusát nehéz behatárolni, mindenesetre én már nagyon várom őket. Bloodhound Gang-ben sem fogunk csalódni, hatalmas bulit fognak csapni a Nagyszínpadon.

A Sugababes kommersz popzene, nem tartozik a kedvenceim közé, de a rajongóknak bizonyára kellemes időtöltés lesz. A Nagyszínpadon fellép még napjaink egyik legnépszerűbb pop-metal bandája a The Rasmus is, de hogy meglegyen az ellensúlyozás: az Anthrax és az In Flames zenekarok megmutatják, hogy hogyan is kell igazán zúzós metált játszani. Utolsó nap pedig a jól ismert Faithless fogja elkápráztatni a szigetlakókat. Természetesen a magyar előadók sem hiányozhatnak: a már szinte a sziget részévé váló Tankcsapda és Kispál is fel fognak lépni. Csak erre az alkalomra újra összeáll a Sex Action. További hazai fellépők a Nagyszínpadon: Anima Sound System, Belga, Európa Kiadó, Sziámi és Zanzibár.

A Fesztivál többi színpadának részletes programja már elérhető a hivatalos oldalon, így én csak párat emelnék ki.

A djuice Világzenei Nagyszínpad idén is elhozza nekünk a legjobb zenéket szerte a világról. Magyarországon még soha fel nem lépett legendás bandák mutatják be tudományukat: Orchestra Baobab, Afro Celt Sound System, Misty In Roots és Daniele Sepe. Rajtuk kívül még itt lesz Omara Portuondo, Rachid Taha, Chumbawamba - akik külön erre az alkalomra egy akusztikus-rebellis programot készítettek. Ami engem különösen megfogott az itteni palettából, az Yat- Kha sámánrock zenéje. Ezeken kívül több, nem régen felfedezett nagysikerű zenekart is vendégül lát a színpad.
A HammerWorld metál színpadán ugyancsak nagy nevekkel találkozhatunk. Kiemelném a My Dying Bride stílusteremtő zenekart. Tavaly léptek fel először Magyarországon, ugyancsak a Fesztivál keretein belül. Úgy látszik megtetszett nekik a hely varázsa, és idén is előadják érvágós zenéjüket. Itt lesznek még az amerikai Cannibal Corpse bácsiék, őket nem hiszem, hogy be kell mutatni. Children Of Bodom Finnországból a doom-black metál képviselői, Gathering Hollandiából és a finn Amorphis. Mellettük persze sok nagyon jó magyar zenekar is fellép. Köztük a Superbutt, Ektomorf és a Fekete Sereg. Ez utóbbi a magyar történelemből meríti témáit, és persze a névadó Mátyás király által felállított sereg is közrejátszik, no meg persze a klasszikus Beatrice.

Wan2 színpadon is rengeteg jó zenekart találunk. Innen személyes kedvencemet említeném külön meg, a szombati napon fellépő Korai Öröm zenekart. Szerény vélemény szerint nyugodtan a Nagyszínpadra is szervezhették volna őket (legutóbb ott voltak). Az 1991-ben alakult zenekar ma már nem csak hazánkban, hanem többek között Belgium, Hollandia, Ausztria, Románia, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Szerbia, Koszovó, Macedonia, Bulgária, Oroszország, Lengyelország, Írország és Anglia színpadain lépett/lép fel. Zenéjüket nehéz besorolni, egyfajta psyhedelic etno. Kihagyhatatlanok, ajánlom mindenkinek, hogy hallgassa meg a koncertet. Lesz még itt Ladánybene 27, Freestylers, Fishbone és még rengeteg zenekar.

A Globe Party nevű rendezvény a Sziget legnagyobb sátra, csak az elektromos zenének szentelve. A legelső fellépője a méltán híres Paoul Oakenfold az Egyesült Királyságból. Azt gondolom, hogy őt nem kell bemutatni senkinek, hiszen már 11 éve viseli a Lord Of The Trance címet. Itt lesz még a techno atyjának tekintett Jeff Mills az Usa-ból, és persze még több magyar híres dj is: Budai, Newl...

Aki viszont az elektromos zene kicsit kevésbé populáris fajtáit kedveli, azoknak itt lesz, az idén először felállított Elektron Sátor - Underground Elektronikus Zenei Helyszín névre keresztelt sátor. Ez a pódium egy lyukat kíván pótolni, hiszen a pszichedelikus trance és egyéb stílusok eddig kimaradtak a Fesztivál életéből. Igazán jó ötletnek tartom, hisz magam is a stílus kedvelője vagyok, és reménykedem, hogy jövőre már nagy helyszínen kap teret a psytrance és talán a goa is.

A Rádió C Roma Sátor idén egészen különleges felhozatalt biztosít. Valódi vándor cigányzenéket élvezhetünk igazi nagy nevek előadásában mindennap 19 órától. Előtte beszélgetések lesznek a cigányság helyzetéről és a témához kapcsolódó anyagokból.

Kiemelném még a Bahia Színpadot, mely a magyar underground és progresszív értelmiségi fiatal zenészek gyűjtőhelye. Booboos Punch, Tudósok és az egyik nagy kedvencem, Másfél fogja színesíteni a színpad programját.

Rengeteg helyszínen találhatunk maguknak még szórakozást: Blues vagy Jazz Színpad, vagy az előzőleg említett Civil Sziget, ahol idén már 117 szervezet fog részt venni. Itt lesznek a szokásos zöldek, a Zöld Udvar nevű helyszínen, vagy az EU csatlakozás miatt aktuális Európa Tanács Európai Ifjúsági Központja, ahol megtalálható lesz a tavaly nagy sikert aratott Európai Élő Könyvtár. Mint mondtam 117 szervezet lesz kint, úgyhogy itt nem is kísérlem meg elmondani a programot.

Különös programot készít elő a Pepsi: egy FesztiVár nevű gladiátor-arénát építenek fel, ahol különböző ügyességi játékokon vehetünk részt. A Dreher bulihajója is horgonyt vett külön helyszínként, ahol külön dj-k nyomják a zenét, de lesz itt szépségverseny, henna-festés...

Tehát idén is sokszínű multikulturális programok közül választhatunk.


  Kapcsolódó cikkekFelhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Micsinál a micsoda 8.
 Szudoku 87.
 Nem Zeti
 VB
 Sorozat 8.
 Mészáros bácsi 3.
 Kártyázzunk!

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS