ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (16860)
A nap képe (3354)
Vicces szövegek (3981)
A hét kérdése (1922)
asszogramma (1796)
Választás 2022 (313)
Tőlem Nektek (12184)
Gratulációk (eredmények) (5042)
Admin (402)
Betűtészta (2903)
Hónap feladványa (630)
Spórolás (28)
ma történt (1883)
Foci VB (167)
Segítséget kérek, köszönöm (2365)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

 

Az árpanedű gyógyhatásai

 
    2005.04.06.  Balázs Roland     
Jó hír az árpanedű kedvelőknek: a pohárban habzó arany nem csak finom, hanem gyógyhatású is, hiszen a sörivók ritkábban kapnak szívinfarktust vagy szélütést!

Hirdetés
A sör segít a gyomor- és emésztési problémák enyhítésében. Megakadályozza a gyomor- és béltraktusban gyulladásokat okozó helicobacter-baktériumok terjedését. A sörnek antibakteriális hatása van - állítja dr. Manfred Walzl grazi professzor. Angol és amerikai tudósok szerint a megfázást is lehet sörrel gyógyítani. Csaknem 400 férfit és nőt oltottak be a megfázást előidéző kórokozókkal, s közülük azok voltak a legkevésbé rosszul, akik rendszeresen sört fogyasztottak. Az urológusok esküsznek a sörre, mint gyógyitalra vesekő ellen. Nemrégiben finn tudósok 27 ezer ember bevonásával végeztek vizsgálatot. Ennek során kiderült, hogy napi egy üveg sör 40 százalékkal csökkenti a vesekő kialakulását, mivel a gyakori vizeléssel a káros anyagok is távoznak a szervezetből.

A sörivók ritkábban kapnak szívinfarktust vagy szélütést. Az ital ugyanis tágítja az ereket, kevesebb lerakódás alakul ki az érfalakon és gyorsabban áramlik a vér. A kedvelt ital véd a csontritkulás ellen is, mert szilíciumot tartalmaz, amely csökkenti a csonttömegvesztést.

A legújabb tanulmányok a sör rákellenes hatásáról is beszámolnak. Az állati sejteken és szerveken végzett modellkísérletek arra utalnak, hogy ez a komló egy bizonyos hatóanyagának köszönhető.

De vajon mitől olyan egészséges a sör? A lényeg minden bizonnyal a komlóban és a malátában van. Nagyon fontosak a B-vitaminok, a polyfenolok, a xanthohumol és a szilícium. A B-vitaminok egészségesen tartják a bőrt és a hajat, míg a polyfenolok antioxidatív hatásúak. Az úgynevezett antioxidánsok megkötik például az érelmeszesedést okozó "rossz" vérzsírt és roncsolják a szabad gyököket, azaz a rákkeltő fehérje-lerakódásokat.

A sör fogyasztása - minden pozitív tulajdonsága ellenére - csak mértékkel egészséges. A férfiak napi egy litert, a nők napi fél litert fogyaszthatnak belőle, lehetőleg étkezéshez, és nem egyszerre, hanem elosztva.


  Kapcsolódó cikkekFelhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Szolfézs 2.
 Idézet másképp
 Szerkesztés vonalzóval (Kiegészítve ! )
 Egy a négyhez 54.
 Anagrammák 4.
 Kockázzunk tovább
 Szósor 113.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS