ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (17158)
Vicces szövegek (4029)
Játékok (1056)
Érdekes, vicces, jó honlapok (834)
csak úgy.. (4459)
A nap képe (3817)
Tőlem Nektek (12287)
Választás 2022 (333)
Segítséget kérek, köszönöm (2436)
A hét kérdése (2008)
Szívből szóló versek (1110)
Hónap feladványa (670)
Ki mondta? (242)
Betűtészta (2954)
Szuper zenék (113)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

 

Az árpanedű gyógyhatásai

 
    2005.04.06.  Balázs Roland     
Jó hír az árpanedű kedvelőknek: a pohárban habzó arany nem csak finom, hanem gyógyhatású is, hiszen a sörivók ritkábban kapnak szívinfarktust vagy szélütést!

Hirdetés
A sör segít a gyomor- és emésztési problémák enyhítésében. Megakadályozza a gyomor- és béltraktusban gyulladásokat okozó helicobacter-baktériumok terjedését. A sörnek antibakteriális hatása van - állítja dr. Manfred Walzl grazi professzor. Angol és amerikai tudósok szerint a megfázást is lehet sörrel gyógyítani. Csaknem 400 férfit és nőt oltottak be a megfázást előidéző kórokozókkal, s közülük azok voltak a legkevésbé rosszul, akik rendszeresen sört fogyasztottak. Az urológusok esküsznek a sörre, mint gyógyitalra vesekő ellen. Nemrégiben finn tudósok 27 ezer ember bevonásával végeztek vizsgálatot. Ennek során kiderült, hogy napi egy üveg sör 40 százalékkal csökkenti a vesekő kialakulását, mivel a gyakori vizeléssel a káros anyagok is távoznak a szervezetből.

A sörivók ritkábban kapnak szívinfarktust vagy szélütést. Az ital ugyanis tágítja az ereket, kevesebb lerakódás alakul ki az érfalakon és gyorsabban áramlik a vér. A kedvelt ital véd a csontritkulás ellen is, mert szilíciumot tartalmaz, amely csökkenti a csonttömegvesztést.

A legújabb tanulmányok a sör rákellenes hatásáról is beszámolnak. Az állati sejteken és szerveken végzett modellkísérletek arra utalnak, hogy ez a komló egy bizonyos hatóanyagának köszönhető.

De vajon mitől olyan egészséges a sör? A lényeg minden bizonnyal a komlóban és a malátában van. Nagyon fontosak a B-vitaminok, a polyfenolok, a xanthohumol és a szilícium. A B-vitaminok egészségesen tartják a bőrt és a hajat, míg a polyfenolok antioxidatív hatásúak. Az úgynevezett antioxidánsok megkötik például az érelmeszesedést okozó "rossz" vérzsírt és roncsolják a szabad gyököket, azaz a rákkeltő fehérje-lerakódásokat.

A sör fogyasztása - minden pozitív tulajdonsága ellenére - csak mértékkel egészséges. A férfiak napi egy litert, a nők napi fél litert fogyaszthatnak belőle, lehetőleg étkezéshez, és nem egyszerre, hanem elosztva.


  Kapcsolódó cikkekFelhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Szakmai-irodalmi anagramma
 Sorozat 9.
 Ugyanaz a hangsor, kicsit másként is szól
 Betű- és képrejtvények 7.
 Keretes szudoku 6.
 Helyes kis óra
 Ki mondta ... (2)

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS